sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Lukupiirikaipuusta..

Kiitokset minunkin puolestani kaikille innokkaille lukupiiriläisille. Jenni tuossa aiemmassa postauksessa kertasikin lukupiirimme toimintaperiaatteita, joten 10.11 on tarkoitus aloittaa keskustelu Doris Lessingin kirjasta kultainen muistikirja. Toivottavasti kaikilla on ollut mahdollisuus saada kirja käsiinsä ja kirja on tuntunut kiinnostavalta valinnalta ensimmäiseksi keskustelun päätähdeksi, itselläni teos on vielä kesken. Onneksi on vielä hyvin aikaa. :)

Minulla on ollut pitkään kaipuu päästä osallistumaan lukupiiriin, jossa keskusteltaisiin samasta kirjasta/kirjailijasta ja saisi nauttia toisten mielipiteistä ja häkeltyä hyvistä näkökulmista ja ajatuksenvaihdosta. En ole koskaan ollut mukana lukupiirissä ja kynnys hakeutua kirjastojen järjestämiin kirjapiireihin on ollut jokseenkin korkea. Nimimerkki Tata mainitsikin kommenttiboxissa, että hänellä on ollut korkea kynnys jakaa mielipiteitään kirjoista julkisesti. Minullakin on ollut samanlaista jännitystä, kuten myös kirjoittamisen suhteen. Siksi aloin pitämään blogiakin, jotta tottuisin kirjoittamiseen ja saisin toteuttaa itseäni haluamallani tavalla. Lukupiiri-idea, joka lähti pitkälle Saran innostuksesta, on ennen kaikkea uusi tilaisuus syventää kirjablogimaailmaa. Usein haluaisin toisten kirjabloggauksien jälkeen udella tarkemmin toisen fiiliksiä, mutta se monesti voisi pilata toisten lukijoiden lukuilon. Tähän blogiin on onneksi kerääntynyt iso joukko kiinnostuneita, niin saamme varmasti keskustelun aikaiseksi. Kirjoittamalla omia mielipiteitään on luonnollisesti erilaisessa vuorovaikutuksessa toisten lukupiiriläisten kanssa kuin istuessa yhteisessä tilassa, mutta tänne voivat osallistua nekin, jotka eivät pysty sopimaan tiettyä paikkaa ja aikaa ja mielipiteitään saa miettiä ja kypsytellä rauhassa.
Monet ovat pyytäneet, että lukisimme vanhempia kirjoja, joiden saatavuus on parempi kuin uutuuksien. Myöhemmin voimme myös lukea lukupiiriläisten ehdottomia kirjoja.

Istun lähes päivittäin luennoilla, jonne mitä oletettavammin suuri joukko ihmisiä on lukenut saman kirjan, mutta todellista keskustelua syntyy hyvin harvoin. Mikä hukattu tilaisuus, parahdan kirjakeskustelukaipuussani. Olen myös innokas toisten kirjablogien lukija, joten tämä on monella lailla virtuaalinen vastaus tälle kaipuulleni. Luen myös yleensä vain kotimaisia kirjoja, joten tämä on hyvä sytyke tutustua laajemminkin kirjallisuuden kenttään. Toivottavasti monelle teistä tämä on mukava uusi harrastus! :)

5 kommenttia:

 1. Minä ole innoissani nettilukupiiristä ennen kaikkea joustavien aikataulujen takia. Parikin aikataulutettua harrastusta viikossa (kuten minulla nyt on) tuntuu jo vähän liioittelulta. Lisäksi fyysiseen lukupiiriin, jossa kaikki ovat lukeneet saman kirjan, ei kehtaisi mennä kirjaa lukematta ja toisaalta ei oikein kehtaisi jättää menemättäkään: Nettiversio antaa varmasti pienet poissaolot paremmin anteeksi :).

  Minulla on kultainen muistikirja vielä ihan alussa, mutta varmasti 10.11 mennessä luettuna.

  VastaaPoista
 2. Oih, ihana blogi! :) Pahus kun löysin tänne vasta äsken, mutta suuntaan heti huomenna kirjastoon lainaamaan Kultaisen muistikirjan.

  Tällainen netissä toimiva lukupiiri on mielestäni ihana ajatus, koska itse en ainakaan ihan heti uskaltaisi mennä mihinkään live-lukupiiriin keskustelemaan lukemastani. Olen kiinnostunut kirjallisuudesta, mutta luen enimmäkseen omaan alaani liittyvää tietokirjallisuutta. Tällainen lukupiiri on ihan loistava keino tutustua sellaisiinkin kirjoihin, joita ei muuten tulisi ikinä luettua. Lisäksi kirjoista saa paljon enemmän irti, kun niistä voi keskustella muiden innokkaiden lukijoiden kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että löysit blogimme! Ideana onkin tämä avoimuus ja kaikkien mahdollisuus osallistua oman tilanteensa mukaan lukupiiriin lukemalla tai keskustelemalla. Tässähän on vielä hyvin aikaa lukea kuukauden kirja!

  VastaaPoista
 4. Oi juku! Kiitoksia vain Tarhapöllölle, ilman häntä en olisi löytänyt blogiasi. : ) Taidan lainata Kultaisen muistikirjan itsekin..

  VastaaPoista
 5. Tervetuloa vain keskustelemaan. Ihana, kun on näin paljon innokkaita mukana. :)

  VastaaPoista