perjantai 9. joulukuuta 2011

Joulukuussa tonttuillaan!Tontut kuuluvat jouluun, ja niinpä Lukupiiri lukee joulukuussa kaikenikäisille joulunviettäjille sopivan teoksen, Mauri Kunnaksen Suomalaisen tonttukirjan. Tervetuloa mukaan tonttuilemaan!


Koska ilmoitus lukupiirikirjasta tuli näin myöhään, teemme tällä kertaa poikkeuksellisesti: kirjasta ei ilmesty erillistä keskustelunalustuspostausta kuukauden kymmenes päivä, vaan keskustelua käydään tämän postauksen kommenttiosiossa. Voit aloittaa keskustelun heti kun saat kirjan luettua, keskustelu jatkuu aina jouluun asti.


Kunnaksen Suomalaisen tonttukirjan lisäksi toivomme keskustelua muistakin jouluisista kirjoista ja joulunajan lukemistraditioista. Kerro siis joulukirjasuosikkisi tai paljasta, jos sinulla on tapana lukea esim. dekkari aina jouluyönä. Jouluun on vielä sen verran aikaa, että ehdimme jakaa jouluisia kirjavinkkejä.


Ensi vuonna ajattelimme hieman uudistaa Lukupiirin toimintaa. Koska kuukausittainen kirjakeskustelu on ollut viime aikoina vähäistä, ajattelimme, että voisimme kokeilla jonkun pidemmän teoksen kimppalukua. Silloin yhtä kirjaa luettaisiin kahden tai kolmen kuukauden ajan ja kirjasta olisi useampia keskusteluja. Miltä kuulostaisi? Otamme mielellämme vastaan kirjaehdotuksia, myös yhden tai useamman kirjakeskustelun vetäjäksi saa ilmoittautua. Laita yhteydenottopyyntö kommenttiosioon tai ota suoraan yhteyttä; sähköpostiosoitteemme löytyvät blogeistamme.
Tonttuilevin terveisin


Jenni, Sara ja Hanna

11 kommenttia:

 1. Yritän hankkia tämän Kunnaksen tonttukirjan! Olen keräillyt Kunnaksen kirjoja ja viimeksi hankin Seitsemän koiraveljestä.

  Kimppalukeminen kiinnostaa ja toivottavasti saisimme porukkaa mukaan!

  VastaaPoista
 2. Ihana kirja. Tämä on meillä jatkuvasti luvussa, 2-vuotiaamme on hirveän kiinnostunut tontuista, vaikkei meillä harrasteta "tontut kurkkivat ikkunoista" -juttuja. Mutta tässähän onkin folkloristinen näkökulma! Täytyy yrittää pihistää tämä lastenhuoneesta ja saada luettua alusta loppuun ihan yksin ja kaikessa rauhassa:)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, minulle on juuri tulossa tämä kirja adlibriksestä. :)
  Bulgakovin Saatana saapuu moskovaan ja Joel Lehtosen Putkinotko ovat kirjoja, jotka ovat roikkuneet omalla TBR-listalla jo vuosia, joten niistä voisi kimppaluku olla paikallaan. :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa hyvältä :) Valitettavasti en tätä kirjaa ole hankkimassa, joten taaskin jää keskustelu väliin... Jouluvinkkejäkään ei tule mieleen, itse kun vietän joulut useimmiten tiiviisti perheen kanssa, ja lukemiselle siunaantuu muutaman päivän joulurauha. Mutta eihän sitä tiedä jos tänä vuonna sitten innostuisin jonkin kirjan kahlaamaan läpi jouluaattona.

  Tuo kimppaluku kuulostaa mielenkiintoiselta. Ja voihan sitä aina palata takaisin entiseen jos idea ei toimi? Voisin olla kiinnostunut vetämään jotakin kimppalukua, ottakaa ihmeessä yhteyttä :) twaknoora(ät)yahoo.com

  VastaaPoista
 5. Kunnaksen Suomalainen tonttukirja on kaikkien aikojen paras joulunajan kirja.

  Meillä asuu välikatolla Feetu ja saunassa Nippe Nokinokka.

  Saunaremonttimme yhteydessä katosi Aito-kiuas, joka oli noennut saunaa kauan ja silloin Meri kysyi, että 'eikö meillä enää olle Nippeä?' Hänen meilestään Nippe ei voi asua niin uudessa ja 'puhtaassa' saunassa. Siinä ei auttanut muu kuin ostaa Ristomatti Ratian Saunatonttu-kiuas.

  Joka vuosi lahjapaketeissa on antajan nimen kohdalla Välikaton Feetu ja/tai Nippe Nokinokka.

  Kunnaksen Joulupukki-kirjasta on tullut vain Ninni Nuttunen, joka antaa pehmeät paketit.

  ***

  Luen joka jouluyö Kay Scarpettasta kertovia kirjoja. Paras ystväni myös. Käymme silti täyspäisistä vaikka vietämme jouluyömme ruumishuoneella;-)

  VastaaPoista
 6. Tämä taitaa löytyä meiltä. Pari vuotta sitten luimme tätä ääneen koulussa teemapäivänä yläluokkalaisille. Hyvin upposi.

  Kimppaluku kuulostaa mukavalta. Ehtisinköhän mukaan.

  VastaaPoista
 7. Oi voi, meilläkin on tuo Äänikirjana, mutta annoin sen lastenlapsille lainaan , enkä tapaa heitä aivan tässä ja nyt...en taida muistaa. Hauska CD se kyllä on...

  VastaaPoista
 8. Tämä on todellinen klassikkokirja! Itse pidän tuosta folkloristisesta puolesta - vaikka pienempänä vähän pelkäsinkin joitakin kuvia.

  Toinen joulun Kunnas-klassikko on tietenkin Joulupukki! Onko joku muu lukenut sen? Muistan sen myös tv-sarjana Yleltä.
  Olen lähettänyt ja vienyt sitä myös ulkomaille tervehdyksenä Suomesta. Satuin muuten juuri pari päivää sitten löytämään Helsingistä lastenkirjakaupan, josta kyseistä kirjaa sai mm. ranskaksi. Tämä siis vain tiedoksi muille Joulupukki-faneille =)

  VastaaPoista
 9. Miten minulta on mennyt tämä postaus kokonaan ohi? Idea kimppaluvusta on hyvä, itse kannatan kirjaksi Tuulen viemää, sillä tuo paksu klassikko on lojunut hyllyssä lukematta jo useamman vuoden. Paremmin tulisi tartuttua siihen, jos sen voisi lukea kimpassa...

  VastaaPoista
 10. Heippa!

  Onko Lukupiiri lakannut...?

  VastaaPoista